Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2021 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Dit concert vindt vanwege corona-maatregelen plaats in een speciale jazz-club editie. De zaal is ingericht als met tafeltjes waaraan u kunt eten van de voortreffelijke kaart van Foodbar Zilvr. Van 18:30-20:00u of van 20:30-22:00u kunt u voor €40,- inclusief diner naar deze grootmeesters luisteren. Jazz zoals u het kent uit de film! Reserveren is verplicht op www.popupop.nl.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Bart van Lier

In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelance werkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij op met Peter Herbolzheimer, Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de Folkwang Hochschule in Essen (DE), aan de conservatoria van Den Haag, Hilversum en het Conservatorium van Amsterdam. 

Hans Vroomans

Na zijn klassieke pianostudie in Den Haag behoorde Hans Vroomans tot de eerste lichting die in Nederland afstudeerde aan een Jazz afdeling (Rotterdam). Vervolgens vertrok hij voor vijf jaar naar New York. Hij studeerde daar aan de New York University en trad op met o.m. Randy Brecker en Eddie Daniels. Bij zijn terugkeer in Nederland werd hij de vaste pianist van het Metropole Orkest, waarmee hij een Grammy Award won en samenwerkte met o.a. Ivan Lins, John Scofield, Al Jarreau, Vince Mendoza en Kurt Elling. Naast een veel gevraagd pianist voor studiosessie en bij de grote Duitse radio orkesten, is hij bekend om zijn samenwerking met Paul van Vliet (UNICEF) en Trijntje Oosterhuis. Hij bracht enkele (solo)albums onder zijn eigen naam uit. Hans is docent aan het Conservatorium van Amsterdam.

Go back