Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2022 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Dit concert vindt vanwege corona-maatregelen plaats in een speciale jazz-club editie. De zaal is ingericht als met tafeltjes waaraan u kunt eten van de voortreffelijke kaart van Foodbar Zilvr. Van 18:30-20:00u of van 20:30-22:00u kunt u voor €40,- inclusief diner naar deze grootmeesters luisteren. Jazz zoals u het kent uit de film! Reserveren is verplicht op www.popupop.nl.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Mike Boddé

Mike Boddé is een van Nederlands meest veelzijdige en bekendste pianisten. Opvallend is zijn prachtige spel en zijn enorme liefde voor mooie kleine liedjes, piano concerten en alles dat keihard swingt. Doorspekt met diepgang en gevoel voor humor zorgt Mike Boddé altijd voor letterlijk en figuurlijk verrassende wendingen.

Op 5 december 2020 was er de uitverkochte première van Mike Boddé’s duo concert met contrabassist/ componist/ producer Jasper Somsen. De samenwerking beviel uitstekend. De twee ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens de Nacht van de Jazz in Wageningen die Jasper destijds programmeerde. Niet veel later troffen de twee elkaar tijdens een uitzending van Podium Witteman, waar Mike de vaste huispianist is en Jasper te gast was als bassist bij een optreden van saxofonist Ties Mellema & het Rembrandt Frerichs Trio.

Mike Boddé & Jasper Somsen zijn muzikaal zeer gewaagd aan elkaar. Samen staan zij garant voor een uitdagende avond vol fraaie muziek op het hoogste niveau.

Go back