13 nov '17

Aanvang 20.30u
Junushoff Grote Zaal
€ 22,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Billy Cobham

Billy Cobham(1944) is een Panamees-Amerikaans drummer. Eind jaren zestig begon hij als jazzdrummer bij onder andere Miles Davis. Waar hij wereldberoemd mee is geworden evenals drummer van het Mahavishnu Orchestra.

Met een drumstijl ontwikkelt door invloeden van rock en funk, die in die tijd zeer vernieuwend was, werd hij de beste fusion drummer genoemd door veel recensenten, en was hij  alom bekend.

Rolling Stone "...Billy Cobham zet de nieuwe standaard voor fusion slagwerk, door een huwelijk te sluiten tussen verpletterende wrang zoete jazz behendigheid en een verpulverende rock slag."

 

Miles Davis and Mahavishnu Orchestra

Cobham begon met drummen toen hij vier jaar was en ging naar “ The High School of Music & Art “ in 

New York City toen hij 14 was. Tijdens zijn diensttijd speelde hij met een U.S. Army band Daarna werd hij vast bandlid bij Horace Silver's quintet. Hij werd de huisdrummer bij Atlantic Records en een sessie-muzikant voor CTI Records en Kudu Records. Ook verscheen hij op albums van George Benson, Milt Jackson en Grover Washington Jr. Cobham richtte de jazz rock groep Dreams op met Michael Brecker, Randy Brecker, en John Abercrombie. De gang naar jazz fusion zette hij verder in tijdens zijn tour met Miles Davis en hij nam de albums Bitches Brew en A Tribute to Jack Johnson op. In 1971, richtte hij samen met John McLaughlin the Mahavishnu Orchestra op.

 

Grote drum kits

Hierna speelde hij samen met een zeer groot aantal bekende musici waaronder ,Chick Corea enCount 

Basie. Ook werkte hij samen met Grateful Dead. Nog steeds is hij niet te stoppen!

Cobham is een van de eerste drummers die “ open-handed lead” speelt. Op een rechtshandig drumstel speelt hij de hi-hat met zijn linkerhand in plaats van zijn armen te kruisen. De cymbal staat hierbij ook links i.p.v. rechts. Tijdens optredens waren zijn solo's een concert op zich en zijn drumstel was vaak zo uitgebreid met o.a. meerdere toms en een double bass dat hij af en toe moest gaan staan om het nog te kunnen bespelen. We kijken er naar uit om hem bij ons te zien spelen.

 

Line-up

Billy Cobham - drums

Christian Galvez - bass

Steve Hamilton - keyboards

Camelia Ben Naceur - keyboards

Emilio Garcia - guitar

 

 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>