15 nov ‘12

Aanvang 20.45u
Kleine Zaal Schouwburg
Junushoff
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Enthousiast

Jazz In Wageningen is zeer enthousiast over de komst van Enrico Pieranunzi’s New European Trio. De Italiaanse pianist/componist Enrico Pieranunzi is één van de belangrijkste en meest invloedrijke Europese jazz pianisten van de afgelopen 30 jaar. Hij is al vele jaren een inspiratiebron voor vele pianisten en musici over de hele wereld.

 

Lyrisch en Europees

Diep beïnvloed door de muziek van oa. pianisten Bill Evans en Chick Corea heeft Pieranunzi zijn geheel

eigen lyrische Europese stijl ontwikkeld, waarin jazz, klassieke en Latijns-Amerikaanse muziek versmelten op gelijk niveau. De beroemde opnamen met trompettist Chet Baker, bassisten Marc Johnson, Charlie Haden en John Patitucci en drummers Joey Baron, Paul Motian en Antonio Sanchez zijn maar een klein deel van zijn zeer indrukwekkende CV. Daarnaast maakte hij meerdere solo albums met niet alleen zijn eigen composities maar ook met de muziek van klassieke componisten Domenico Scarlatti, Johan S. Bach en Georg F. Händel. Ook is hij als pianist te horen in de filmmuziek

van Ennio Morricone. De muziek van Morricone inspireerde Pieranunzi, waaraan hij twee jazz trio cd’s wijde.

 

New European Trio

Het New European Trio (met bassist Jasper Somsen en drummer Pieter Bast) ontstond in 2010 na de release van de CD “Dreams, Thoughts & Poetry” van de Jasper Somsen Group. Pieranunzi was zó enthousiast dat hij voorstelde dit trio te vormen. In het najaar van 2012 geeft het New European Trio enkele concerten in Nederland en Duitsland.

Wie, wat, waar?

Tijd: do 15 nov, 20.45u

Plaats: Schouwburg Junushoff (Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen)

Entree: € 15,- (studenten, scholieren € 10,-)
Kaarten: klik hier

 

<terug>