Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2015 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met vele grote (inter)nationale musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi , Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, Bert van den Brink, John Engels, Toon Roos, Karel Boehlee, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Ferdinand Povel, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Humphrey Campbell, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit: "Dreams, Thoughts & Poetry" en “Sardegna” en hij werkte mee aan meer dan 20 CD's en DVD's in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij trad op in België, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Zwitserland, Italië & Sardinië, Hongarije, Polen en Finland.

Morris Kliphuis

Morris Kliphuis (1986) is improviserend hoornist, componist en arrangeur. Met zijn energieke, uitgesproken melodische spel is hij een veelgevraagde muzikant in Nederland en internationaal. Aangezien zijn instrument in jazz- en popmuziek bijna geen traditie kent, heeft hij over de jaren een eigen stijl en vocabulaire ontwikkeld, waarin de warme, melancholische klank van de hoorn centraal staat. Hij is in staat het instrument te laten brullen, fluisteren en funken.

Morris begon klassiek hoorn te spelen op zijn achtste, maar kon het nooit laten om te improviseren. Na een jaar compositie te hebben gestudeerd in Den Haag volgde hij een opleiding jazzhoorn aan het Conservatorium van Amsterdam. Ook studeerde hij een semester lang aan Purchase College, New York, bij hoornist John Clark. Morris won het Prinses Christina Jazz Concours in 2006, en ontving de Keep an Eye Jazz Award 2009 voor beste solist.

Samen met Timon Koomen (gitaar) en Remco Menting (drums) vormt hij Kapok, een veelgeprezen trio dat energieke muziek maakt die tegelijkertijd overal en nergens op lijkt en die het tapijt steeds weer onder de voeten van de luisteraar vandaan trekt. Kapok heeft twee albums uitgebracht, Flatlands (2012) en Kapok (2014), en won de Dutch Jazz Competition in 2012, de European Jazz Competition in 2013 en de Edison Jazz Publieksprijs in 2014.

Geregeld werkt Morris mee aan projecten in de jazz- en popwereld. Zo was hij van 2008 tot 2012 intensief betrokken bij het succesvolle Kyteman Orchestra. Op dit moment maakt hij naast Kapok deel uit van het New Rotterdam Jazz Orchestra, folkpopgroep Orlando en het Berlijnse collectief Stargaze.