Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. En in 2017 komen er weer pachtige nieuwe albums van hem uit. Hou 'm in de gaten!

Maarten Hogenhuis

 

Folkert Oosterbeek

Folkert Oosterbeek (1983) rondde in 2009 met succes zijn Jazz-piano Master af. Hij studeerde op het Conservatorium van Amsterdam en de Manhattan School of Music (2008). Hij speelde en werkte sindsdien met verschillende artiesten, onder andere Perquisite, Pete Philly, maar ook het Metropole Orkest, Amsterdam Sinfonietta, Michael Moore en Jasper Blom. Nu speelt Folkert in powerjazz formatie BRUUT!. Dit jaar is hun vierde album uitgekomen, genaamd ‘Superjazz’. Folkert is de organist van de high energy cross-over band Mechanical Duck feat. Jasper Blom en is speelt piano bij de band Kogging, waarmee hij twee cd’s opnam. Sinds 2009 is Folkert Piano docent op het Conservatorium van Amsterdam.