16 jun ‘11

Aanvang 20.45u
Hotel De Wageningsche Berg
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Playground

De van oorsprong Cubaanse jazzpianist Ramon Valle, die al enige tijd in Amsterdam woont, is een muzikale verhalenverteller. Zijn nieuwste album ‘Playground’ is geinspireerd op de geboorte van zijn zoon. Op dit album vertelt hij, zonder woorden, over de vrolijke wereld van spelende kinderen, over zijn zussen en zijn vrouw.

 

Jazz

“Muziek is praten, je stem verheffen, je mening geven. Elke dag, die ik voor de piano zit, is een zoektocht naar nieuwe woorden,

naar mijn eigen stem”, aldus Valle. Hij wil zich niet profileren als een speler van latin of Cubaanse jazz. Zijn idioom is jazz, maar natuurlijk is zijn Cubaanse achtergrond te horen in zijn stukken.

 

Trio

Het trio dat hij vormt met Omar Rodriguez Calvo (contrabas) en Owen Hrt jr.(drums), communiceert muzikaal gezien continu: drie ritmische niveaus, drie melodielijnen die elkaar onderweg tegenkomen. ,,Natuurlijk componeer ik mijn muziek, maar er is altijd ruimte voor de muzikanten

om hun mening te geven - de muziek te herscheppen - in solo’s of tijdens begeleiding. Op die manier is het geluid verfrissend als we de muziek spelen. Zo vermijden we clichés”.

Meer informatie is te vinden op www.ramonvalle.nl

Wie, wat, waar?

Tijd: do 16 jun, 20.45u

Plaats: Hotel De Wageningsche Berg

Entree: € 15,- (studenten, scholieren € 10,-)
Kaarten: klik hier

 

<terug>