Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Rogier Telderman

Rogier Telderman behoort tot Europa’s nieuwe generatie van grote jazzmusici. Hij weet op een originele wijze invloeden uit de jazz, klassiek en pop te versmelten tot een geheel. Dat is ook hoorbaar op zijn uitstekend ontvangen debuutalbum Contours (2015). Met het Rogier Telderman Trio toerde hij het afgelopen jaar door Europa en stond hij op het North Sea Jazz Festival. De pianist staat bekend om zijn rijke en eigenzinnige melodielijnen en emotionele muzikale diepgang.

Teus Nobel

Teus Nobel heeft zijn naam als aanstormend talent al ver achter zich gelaten en is inmiddels niet meer weg te denken uit de Nederlandse jazzscene. Veelzijdig als hij is werkte hij samen met o.a. Caro Emerald, Jef Neve en Kyteman Orchestra. In 2016 had Jazz in Wageningen de primeur door het eerste concert ooit van zijn huidige band “Social Music” te mogen programmeren, vlak voor de band de studio in ging voor een spetterend nieuw album. Hij is sinds 2010 de solo-trompettist van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.