Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Wie kent deze Rotterdamse familie van rasmuzikanten inmiddels niet? Vader, zoon & dochter staan nu voor het eerst samen op het podium. Met uitstapjes naar Soul, Nederlandstalige muziek en eigen repertoire. Maar altijd staan jazz, improvisatie en eigenheid centraal en het elkaar muzikaal uitdagen.

 

Erwin Hoorweg

Vader Erwin (52) is een bekend jazzpianist, componist en arrangeur. Zijn vaste band The Houdini’s staat al meer dan 25 jaar aan de top in Nederland . Hij heeft als toetsenist gewerkt met New Niks, Jazzinvaders, Auratones & Bongomatik, en als arrangeur met o.a. Gino Vannelli, het Metropool orkest en het Noordpool Orkest .

 

Kim Hoorweg

Dochter Kim (23) word gezien als een van belangrijke opkomende jonge jazzzangeressen van dit moment. Ze tekende als 14 jarige een contract bij het Amerikaanse jazzlabel Verve, maakte solo albums met Trijntje Oosterhuis, Candy Dulfer, Shirma Rouse (genomineerd voor een Edison) en Benjamin Herman.  Werkt met Raul Midon (USA) en Robin Nolan (GB)

 

 

Thom Hoorweg

Zoon Thom (20) is de Benjamin van de familie. In januari 2015 verscheen zijn debuut album uit getiteld “ Two Faced “ op het label Harlem Recordings. Hij werd uitgeroepen tot Radio 6 soul/jazz talent, en trad op bij DWDD. Hij is met zijn XL band (uitgebreid met 5 blazers) te zien op festivals & clubs. Jazzism schrijft: “ Thom vertegenwoordigt de hedendaagse blik van een jonge generatie op jazz anno 2015“. En bij VPRO's 3 voor 12 zeggen ze: “nu al een van de beste muzikale resultaten dit jaar“.

 

Websites

www.erwinhoorweg.com

www.kimhoorweg.com

www.thomhoorweg.com