18 sep '14

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 18,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Saxofoon

Wie in Nederland aan saxofoon en jazz denkt kan niet om Benjamin Herman heen. Al vanaf zijn dertiende speelt hij een danig nootje mee in het circuit. Hij speelde in vele bezettingen, componeerde vele stukken en formeerde bijvoorbeeld New Cool Collective. Hij speelde inmiddels op meer dan 100 albums met een keur aan muzikanten, van Candy Dulfer to Misha Mengelberg. Hij deed uiteenlopende muzikale projecten, maakte filmmuziek en toerde over de hele wereld.

 

Trio

Het Benjamin Herman Trio is al jaren een hechte formatie met

Ernst Glerum (bas) en Joost Patocka (drums). Het trio mengt een keur aan verschillende stijlen. Van de composities van Misha Mengelberg tot Jazz-Evergreens of eigen werk. En de Volkstrant schreef erover dat de concerten van de drie met visie en een 'prettige virtuositeit' worden gebracht. De concerten van het trio zijn altijd een belevenis, met gegarandeerd 'something to pat your foot to'.

 

Daniel von Piekartz

Hun nieuwste album met de jonge en bijzonder getalenteerde zanger/pianist Daniel von Piekartz is een vocale voortzetting die meer dan de moeite waard is. Stukken

van ondermeer Fats Waller, Henry Mancini en Sly Stone krijgen een make-over waar menigeen de laatste tram voor zou laten lopen. Aangevuld met het vuurwerk dat we van Herman en consorten gewend zijn, beloofd dit een vrolijk avondje te worden. Wij adviseren dringend: mis het niet!

 

Kom kijken en luisteren in Impulse (Futurum, gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>