Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2015 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis. 

 

Bert van den Brink

Van 24 juli 1958, kreeg zijn eerste pianoles toen hij vijf jaar oud was. In 1982 studeerde hij cum laude (klassiek pianist) af aan het Utrechts Conservatorium. Nog in datzelfde jaar werd Bert docent piano lichte muziek aan het Utrechts Conservatorium. Hij improviseerde al van jongs af aan op piano en orgel en is op dat gebied autodidact. In de eerste periode na de studie heeft Bert regelmatig klassieke concerten gegeven, later kwam het accent meer bij de geïmproviseerde muziek te liggen. In 2007 kreeg

Bert van den Brink de VPRO/Boy Edgarprijs. Bert is veelvuldig te beluisteren als pianist, organist en accordeonist. Uniek is de cd "BLOWING" (2013) waar hij jazz & pop op het kerkorgel speelt.

 

Onuitputtelijk

De lijst musici waarmee Bert speelde is schier onuitputtelijk. Een losse greep: Gino Vannelli, Richard Bona, Toots Thielemans, Chet Baker, Nat Adderley, Eric Vloeimans, Benny Golson, Lee Konitz, Rick Margitza, Philip Catherine, Jesse van Ruller, Enrico Pieranunzi, Jannie du Toit, Cor Bakker, John Engels, Hein van de Geyn, Maria Markesini, Dee Dee Bridgewater, Denise Jannah, Miranda van Kralingen. En Jasper Somsen en Bert stonden ook al meermalen samen op het podium.

Bert is ook aktief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, 

Denise Jannah, Miranda van Kralingen. En Jasper Somsen en Bert stonden ook al meermalen samen op het podium.

 

Bert is ook aktief als arrangeur/producent. Het Metropole Orkest, het Nederlands Blazers Ensemble, Paul de Leeuw, Denise Jannah en anderen spelen arrangementen en bewerkingen van hem. Een van de hoogtepunten is de bewerking van de opera Porgy & Bess uitgevoerd door de Houdini's en Nieuw Sinfonietta Amsterdam. Maar deze avond samen met Jasper Somsen op het podium van Loburg-Live.