Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2017 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. En in 2017 komen er weer pachtige nieuwe albums van hem uit. Hou 'm in de gaten!

Hermine Deurloo

Gefascineerd door de klank van de chromatische mondharmonica verruilde Hermine Deurloo haar altsaxofoon voor dit kleine instrumentje. Ze opereert in de jazz en laat zich niet begrenzen door een bepaalde stijl. Zo trad ze o.a.op met Trijntje Oosterhuis, Mike Boddé, Jazz Orkest van het Concertgebouw, Willem Breuker Kollektief en de Marinierskapel. Haar laatste CD maakte ze met jazzstrijkkwartet Zapp4, een originele combinatie. Onlangs speelde ze met Mike Boddé in Podium Witteman en was ze te gast bij Pauw. Zelfs als u haar naam nog niet kent, kent u haar geluid. Deurloo geeft in reclames een bekende rookworst net dat beetje extra pit.

Christian Pabst

Christian Pabst is pianist en componist en afgestudeerd European Jazz Master. Hij studeerde piano en filmmuziek aan de conservatoria van Amsterdam, Parijs en Kopenhagen. Een veelzijdig, vrijdenkend pianist die meer gedreven wordt door muzikale intensiteit en authenticiteit dan door genre. Het debuutalbum van zijn eigen trio, ‘Days of Infinity’  is veelgeprezen. Jazzwise gaf het vier sterren en vergeleek het met EST. De groep won prijzen bij o.a.Dutch Jazz Competition, Amersfoort Jazztalent Award, Jazz Hoeilaart. Momenteel treedt Christian internationaal op, componeert en arrangeert, schrijft filmmuziek en doceert op het Conservatorium van Amsterdam.