Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2020 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Dit concert vindt vanwege corona-maatregelen plaats in een speciale jazz-club editie. De zaal is ingericht als met tafeltjes waaraan u kunt eten van de voortreffelijke kaart van Foodbar Zilvr. Van 18:30-20:00u kunt u voor €35,- inclusief diner naar deze grootmeesters luisteren. Voor de show van 20:30-22:00u betaalt u €25 inclusief hapjes en drankjes. Jazz zoals u het kent uit de film! Reserveren is verplicht op www.popupop.nl.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Peter Tiehuis

Peter Tiehuis staat alom bekend als een meest gehoorde gitaristen in Nederland, in op de radio en TV. Al jaren is hij van vaste waarde bij het Metropole Orkest, Ilse de Lange, Trijntje Oosterhuis, Chris Hinze en speelde zelfs nog bij de voormalige nationale omroep bigband The Skymasters. Hij deelde het podium met (hou je vast!) Toots Thielemans, Benny Goodman, Freddie Hubbard, Stan Getz, Al Jarreau, Tina Turner, Chaka Khan, Mike Stern, Bob Mintzer, Jasper van ‘t Hof, Elvis Costello, Gino Vannelli, Randy Crawford, George Duke, Herbie  Hancock en Steve Vai.

Marcel Serierse

Na zijn studie bij Steve Gadd en Mel Lewis heeft Marcel Serierse zich ontwikkeld tot een van de veelzijdigste en meest gevraagde drummers van Nederland. Jimmy Heath, Ronnie Cuber, Randy Brecker, Bob Brookmeyer, Johnny Griffin, Michel Petrucciani en de NDR Bigband zijn maar enkele namen op zijn indrukwekkende CV. Marcel is docent aan het Conservatorium van Amsterdam. Jasper en Marcel stonden samen op het podium met o.a. John Beasley, Maria Mendes en in 2016 in Loburg met pianiste/vocaliste Sanna van Vliet.