Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2019 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 en 2018 maakte hij wonderschone albums met ondermeer de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. Hou 'm in de gaten!

Jasper Blom

Jasper Blom geldt als een van de meest wendbare instrumentalisten uit de Nederlandse jazzscene. Blom won twee keer de European Jazz Competition, voltooide zijn studie aan het Rotterdams Conservatorium cum laude en vertrok naar New York om zich daar verder te ontwikkelen. Jasper Blom heeft zich ontwikkeld tot een veelgevraagd sideman in de pop, jazz en geïmproviseerde muziek en heeft in vele formaties gespeeld o.a. met Randy Crawford en George Duke, Michiel Borstlap en Trijntje Oosterhuis, Chet Baker, Lee Konitz en Nat Adderley. Als bandleider werkte hij o.a. met Benjamin Herman, Michael Moore, Joris Roelofs en zijn langdurige samenwerking met Jesse van Ruller, Frans van der Hoeven en Martijn Vink in zijn Jasper Blom Quartet.

Jasper van Hulten

Als sideman is Jasper van Hulten al vele jaren een van de meeste geliefde drummers binnen de Nederlandse jazzscene. Zijn feilloze spel, enorme finesse en zijn lenige grooves maakt hem geschikt voor nagenoeg iedere bezetting. Hij toert al jaren over de wereld met zanger Wouter Hamel en trompettist Eric Vloeimans’ Gatecrash. Met het Wolfert Brederode Trio bracht het album ‘Black Ice’ op voor het wereldberoemde jazzlabel ECM. Met deze bands won hij o.a. een platina plaat, een Edison en een Gouden Notenkraker. Samen met Jasper Somsen maakt hij al meerdere jaren deel uit van de band van de Portugese zangeres Maria Mendes en werkten zij samen met Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en de Franse pianist Jean-Michel Pilc.