Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2018 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt onze eigen Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is niet alleen programmeur bij JIW, maar ook een verrassend goede bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelde op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte 2 prachtige CD's met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. In 2017 maakte hij 2 wonderschone albums met de Franse drummer André Ceccarelli en de Canadese pianist Jean-Michel Pilc. En ook in 2018 gaat er bij Challenge Records weer een prachtig internationaal album komen. Hou 'm in de gaten!

Henk Kraaijeveld

Het komt maar zelden voor dat er nieuwe zangers in het Nederlandse jazzcircuit verschijnen, maar als ze er eenmaal zijn dan is het vaak gelijk raak. Zo ook in het geval van Henk Kraaijeveld. Eerder dit jaar nodigde Jasper Henk last minute uit voor een concert. De samenwerking verliep verrassend goed. Henk bleek naast een uitstekende zanger een echte teamspeler binnen het ensemble. Henk Kraaijeveld is zowel singer-songwriter als jazzvocalist die meeslepende muziek samenbrengt met sterke teksten en verrassende improvisaties. Begin 2013 won Henk Kraaijeveld zowel de jury- als publieksprijs bij de tiende editie van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours. De jury roemde zijn relaxte manier van optreden en zijn imposante stembereik. 

Daan Herweg

Daan Herweg’s muziek en zijn spel als pianist is energiek, melodierijk en geconcentreerd, met soms hoekige kanten, die plotsklaps kunnen overgaan in vloeiende figuren. Daan Herweg heeft een vrijzinnige geest die denkt in kansen en mogelijkheden. De jazztraditie vormt daarbij voor hem een vertrekpunt, geen eindstation. Invloed van componisten als Debussy en Brahms is onmiskenbaar, evenals de inspiratie die Herweg opdeed aan de Manhattan School of Music in New York. Jasper Somsen en Daan Herweg ontmoetten elkaar voor het eerst toen zij beiden voor het live NPO-radioprogramma “Opium” werden uitgenodigd, door zangeres Maria Mendes.