29 sep '22

Aanvang 20:30u
Junushoff Kleine Zaal
tickets € 25,-
(€ 15,- <18jr en studenten)

Bob Reynolds

Bob Reynolds is een Amerikaanse jazz-tenorsaxofonist en Grammy Award-winnend lid van de band Snarky Puppy. Hij is bekend van zijn werk met zowel Snarky als John Mayer. Daarnaast is hij een productief componist en heeft 9 goedverkopende soloalbums opgenomen. De albums van Bob zijn melodieus improviserend en, zoals de LA Times het uitdrukte, "hip-swiveling groovend" (wat dat in het Nederlands ook precies moge betekenen). Zijn album "Somewhere In Between" uit 2013 is een naadloze mix van jazz, blues, rock en pop, en bereikte de eerste plaats op de hitlijsten van iTunes. In 2017 bracht hij de albums "Guitar Band" en "Hindsight" uit, die beide in de top tien belandden in de Billboard Jazz-lijsten. Zijn nieuwste release "Quartet" met zijn huidige band debuteerde op nummer 3 in de Billboard's Contemporary Jazz-hitlijst. Over

positieve aandacht hebben ze dus niet te klagen. En dat is niet zonder reden.

Berklee

Reynolds werd in 1977 geboren in Morristown, New Jersey en groeide op in Jacksonville, Florida waar hij op 13-jarige leeftijd saxofoon begon te spelen. Als kind luisterde hij naar verschillende muziek maar van jongs af aan was hij een toegewijde jazzstudent. Na de middelbare school verbeterde hij zijn vaardigheden aan het Berklee College of Music in Boston, waar hij mentor was bij George Garzone, Hal Crook en anderen. Bob is een gepassioneerde leraar. Hij was medeoprichter van een jaarlijks retraite voor saxofonisten en helpt muzikanten met zijn Virtual Studio beter te improviseren. Bob woont in Los Angeles en deelt zijn inzichten over het balanceren tussen een muziekcarrière en het opvoeden van een gezin via zijn populaire YouTube-vlog.

Wat zegt de pers?

“A self-assured saxophonist and an unassuming yet effective composer…” (New York Times)

"...Reynolds flexes an assured hand with melding hip-swiveling jazz and funk as a bandleader." (LA Times)

“Some of the freshest, most compelling, and most soulful music I have heard recently. Bob Reynolds is an amazing musician, with something very exciting and original to say.” (Joshua Redman, Grammy-nominated saxophonist)

“Bob is one hell of a saxophonist! His sound is rich and his execution is effortless.” (Michael Brecker, Grammy-winning saxophonist)

Meer informatie en muziek op www.bobreynoldsmusic.com

Bestel hier je tickets!

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>