3 mrt '16

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 15,- / € 10,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

Nieuw kwintet!

Deze maand treed trompettist Teus Nobel (1982) voor het eerst naar buiten met zijn nieuwe formatie. Het nieuwe album wordt komende zomer verwacht, maar Wageningen krijgt alvast te horen welke weg deze veelzijdige trompettist is ingeslagen. Al sinds 2004 is Teus een veelgevraagd trompettist in de Nederlandse jazz- en popscene. Hij werkte ondermeer met Caro Emerald, Kyteman Orchestra, Frank McComb (US) en Frazey Ford (CAN). Ook is hij sinds 2010 de solo-trompettist van het Orkest Koninklijke Luchtmacht.


Frontman

Met zijn fusion-georienteerde debuutalbum FLOW (2012) maakte

Nederland kennis met Teus Nobel als jazzsolist en frontman. In 2014 volgde een akoestischer geluid met opvolger Legacy. Naast vele lovende recensies en overweldigende media-aandacht (Opium TV, Vrije Geluiden, DWDD) werd Teus uitgeroepen tot Radio 6 Soul & Jazz Talent. Ook ontving hij de Laren Jazz Award 2015. Nu pakt hij door, met een naar eigen zeggen ‘meer eclectisch geluid’ dan zijn voorgaande albums. Veel soundscapes, veel electronica en vooral: veel groove! En de pers, die is laaiend enthousiast. Bij Jazzism schreven ze ‘De toekomst van de jazz is opgestaan’. 

Bezetting

In november kon Wageningen al 

kennis maken met Teus Nobel en pianist Alexander van Popta toen zij tijdens de Nacht van de Jazz schrijver WIl Boesten begeleidden die voordroeg uit zijn jazz-roman "Grond". Een boek dat wij overigens van harte kunnen aanraden en dat bij Kniphorst op voorraad is. Ditmaal dus het spiksplinternieuwe kwintet met:

Teus Nobel – trompet/flugelhorn
Alexander van Popta - keyboards
Merlijn Verboom – gitaar
Jeroen Vierdag – bass
Tuur Moens – drums

 

Meer informatie, veel fijne filmpjes en muziek staan op 

www.teusnobel-music.nl .

 

<agenda>

 

Kom kijken en luisteren in Impulse (Futurum, gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>