4 okt '18

Aanvang 20.30u
Impulse
€ 17,- / € 12,- (studenten/scholieren)

 

Goldbrun

Met zijn akoestische kwartet, heeft tweevoudig Edison winnaar componist en saxofonist Yuri Honing zijn tweeëntwintigste album opgenomen. Goldbrun gaat over Europa en heldendom.
 In de tijd dat Europa voortdurend onder vuur ligt, verdedigt Honing de Europese geschiedenis en identiteit in een muzikaal verbindend album. In de optiek van Honing is een held nooit in staat een leven lang held te blijven. Er zijn vele soorten helden: mythische, historische en realistische.
 Tijdens de opname van Goldbrun stierf Yuri’s vader – zijn eerste en laatste held.


A Love Supreme

Vele decennia is John Coltrane’s meesterwerk ‘A Love Supreme’ een vraag geweest die Yuri wilde voorzien van een antwoord. Met Goldbrun vond de saxofonist dat antwoord in een hoogstpersoonlijke, eigentijdse en Europese vorm.
 Aan het eind van de negentiende eeuw onderwees Richard Wagner zijn favoriete leerling Richard Strauss de geheimen van de Hoog Romantiek. Na de Tweede Wereldoorlog, aan het eind van zijn leven, componeerde Strauss zijn fameuze ‘Vier Letzte Lieder’, een muzikaal hoogtepunt dat een bron van 

inspiratie vormde voor het componeren van Goldbrun.
 Goldbrun bestaat uit zeven delen, eindigend in een hemelvaart. 
In veel opzichten is Goldbrun een eerbetoon aan de Romantiek.
  

 

Line-up

Het Yuri Honing Acoustic Quartet bestaat naast de bandleider uit Wolfert Brederode (piano), Gulli Gudmundson (contrabas) en Joost Lijbaart (drums).

 

Bestel tickets via onze ticketprovider

Kom kijken en luisteren in Impulse (gebouw 115) Stippeneng 2, 6708 WE Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>