5 april '17

Aanvang 20.30u
Junushoff
€ 20,- / € 15,- (studenten/scholieren)
bestel kaarten

 

A new episode...

 

Het is geen toeval dat het nieuwe album van Jasper Somsen een internationale line up heeft. De afgelopen jaren trad de Nederlandse contrabassist/componist/producer regelmatig op met internationale musici als Enrico Pieranunzi, Joey Calderazzo, Jeff Ballard, John Beasley, Bob Sheppard, Justin Faulkner en Gabriele Mirabassi.
 

Contract

 
Challenge Records bood hem opnieuw een contract aan om een
trio album op te nemen met zijn favoriete Europese drummer André Ceccarelli. Samen met Ceccarelli besloten zijn de in Montreal woonachtige Franse meesterpianist en componist Jean-Michel Pilc te vragen. Het bleek een perfecte combinatie. De allereerste keer dat de heren elkaar in deze setting ontmoetten speelden ze meteen twee albums vol in twee dagen. Op het eerste album staan louter composities van Jasper Somsen. Op het tweede album gaat het trio de diepte in met “free form” improvisaties, die af en toe uitmonden in een beroemde jazz standard.

Gedichten

 
In plaats van het schrijven van de bekende linernotes in het CD boekje, besloot de meervoudig Grammy Award genomineerde pianist/componist John Beasley bij iedere compositie een kort gedicht te schrijven. De muziek en gedichten is een spannende en intrigerende ontdekkingsreis in het gevoelsleven van deze bijzondere musici. Een samenwerking van beide kanten van de Atlantische Ocean.
 
Meer informatie vindt u op www.jaspersomsen.com
 

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

 

<agenda>