7 okt 21

Junushoff Kleine Zaal
Aanvang 20:30u
€25 / €15 (studenten en <18jr)

Graffiti Jazz

Een onverwacht verleden voor de Nederlandse top jazzpianist. In zijn jongere jaren was Rembrandt een fervent graffitispuiter. Hoewel hij zich de afgelopen twintig jaar op de jazz heeft gericht, is Rembrandt de ‘excitement’ van de graffiti nooit vergeten. Met het album Graffiti Jazz geeft Rembrandt de opwinding en euforie van het illegaal graffiti spuiten muzikaal vorm. Geïmproviseerde jazz klinkt als een gespoten graffitistuk. Jazz In your face.

Uitgesproken muziek als de street-art die je in wereldsteden ziet. Zoals kunstenaar Banksy een werk door de shredder laat gaan, stopt Rembrandt op dit album jazzritmiek in de blender. Want: “Één van mijn middelen om hedendaagse jazz te vernieuwen is de kenmerkende ritmiek van juist dit trio. Gangbare jazzritmiek deconstrueer ik door langere maatsoorten, gebaseerd op poetry, op te voeren in de Jazz.”

Het trio neemt luisteraars mee in lange spanningsbogen in stukken als ‘Binnen zonder kloppen’ en ‘Skoeba’. Beide composities zijn nieuwe vondsten in een aanstekelijke, funky 19/8 beat.

Het album is opgenomen in de Duitse Fattoria de Musica studio. Daar zijn in twee dagen negen stukken opgenomen: acht nieuwe composities van Rembrandt plus de bekende hit ‘Fifty Ways to Leave Your Lover’ van Paul Simon. Rembrandt: “Dat stuk heeft een wereldberoemd drum intro van Steve Gadd, daar wilde ik iets nieuws tegenover zetten. Het is een prepared-piano versie geworden.”

Rembrandt Frerichs Trio

Het Rembrandt Frerichs trio staat internationaal bekend om een brede blik en vernieuwende samenwerkingen die de jazz van nú een nieuwe richting geven. Het trio vervult een pioniersrol in het samenwerken met Europese top musici, zo gaven ze concerten met Paolo Fresu, Vincent Peirani,

Norma Winstone, Sylvain Rifflet & Perico Sambeat. Rembrandt presenteerde een album ‘Sehsucht’ in de legendarische jazzclub Birdland in New York in 2012. Zowel in 2007 als 2014 waren er Edison nominaties. Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn een echte ‘working band’: ze repeteren wekelijks, en toeren al 14 jaar over de hele wereld. Een recent hoogtepunt was het double bill concert met Chick Corea in de legendarische jazzclub Ronnie Scott’s in Londen. Als openingsact van het Taichun Jazz Festival (Taiwan) speelden ze voor 60.000 enthousiaste jazzliefhebbers en vanavond spelen ze twee keer in corona-setting voor 30 mensen. Een uitgelezen kans!

Bestel hier je tickets

Voor dit concert gelden de actuele corona-maatregelen. Dat betekent dat de zaal tot max 2/3 gevuld mag worden (max 130 bezoekers) en dat u een corona-check-app moet kunnen tonen in combinatie met een ID-bewijs. Het is wat behelpen, maar daar krijgt u wel een onvergetelijk concert voor terug...

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>