8 dec '19

Let op! Aanvang 15:00u
Junushoff
€ 27,50 / € 17,50 (studenten/scholieren)

Enoch Jamal “E.J.” Strickland

Is een drummer en componist van wereldklasse die je in het afgelopen decennium op meer dan 60 albums had kunnen horen. Geboren in Miami groeide hij op in een muzikaal gezin. Met een vader die percussionist was in het Ft. Lauderdale Orchestra, een tweelingbroer Marcus die saxofoon speelt en waar E.J. drumt. En al op de middelbare school wist hij dat jazz zijn roeping was. E.J. ging naar de New School in New York om zijn jazzopleiding te vervolmaken, waar hij niet alleen kennis maakte met meer technische vaardigheden, maar vooral ook met leraren zoals Reggie Workman, Buster Williams en Billy Harper. E.J. raakte al snel betrokken in de jazzscene van New York en speelde al snel met Russell Malone en Ravi Coltrane. Sindsdien heeft Strickland een succesvolle carrière opgebouwd als componist,

grote namen in de hedendaagse muziek: Cassandra Wilson, Terence Blanchard, Lizz Wright, Wynton Marsalis, George Colligan, David Gilmore, Vincent Herring en Nnenna Freelon, om er maar een paar te noemen.

Warriors for Peace

Zijn spel wordt beïnvloed door latin, Afro-beat, hip-hop en tribale muziek. Hij is een veelzijdige performer en componist, wat al duidelijk was op "In This Day", zijn debuutalbum. Zijn laatste project is "Warriors for Peace" en is een duidelijke oproep aan de wereld van vandaag. E.J. Strickland blijft aan de weg timmeren in de jazzwereld en daarbuiten - en we zullen in de komende jaren zeker meer van hem horen.

Line-up

Met het kwintet E.J. Strickland krijgt het publiek een line-up van allerbeste muzikanten

voorgeschoteld: Jure Pukl op tenor- en sopraansaxen, Logan Richardson op altsax, pianist Taber Gable en Josh Ginsburg op contrabas. Hoewel E.J. Strickland vanachter de drumkit de lijnen uitzet, heeft elk bandlid de ruimte voor ruime improvisaties die de muziek van deze groep omhoog tillen. Het kwintet speelt straight-ahead jazz en postbop die een genot zijn voor het oor. Ons welgemeend advies: mis dit concert niet!

Schouwburg Junushoff, Plantsoen 3, 6701 AS Wageningen. Kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>