8 jul '21

Aanvang 18:30u/21:45u
Torckpark
tickets € 12,50

Eerste Nederlandse Jazzfilm Festival

Het lijkt erop dat er nog niet eerder een jazzfilm-festival in Nederland is georganiseerd. Daarom dachten wij het Eerste Nederlandse Jazzfilm Festival te organiseren in samenwerking met het Heerenstraattheater. In een tijd dat vanwege corona-maatregelen concerten nog niet echt mogelijk zijn, maar filmvertoningen wel. Dus zo kunnen we toch samen van de muziek genieten waar we zo van houden.

Deze eerste editie is nog even voorzichtig proberen, maar we zijn voornemens dit met meerdere jazz-podia en filmhuizen tot een landelijk jaarlijks terugkerend festival te maken. Zou dat nou niet leuk zijn? Ja heel leuk.

In elk geval ben je welkom op 8 juli tijdens de eerste editie in het Torckpark in Wageningen. Daar draaien we de hier genoemde prachtige films. Hopelijk kun je er op 8 juli bij zijn.

Miles Ahead

Aanvang 18:40u

USA | 2015 | Don Cheadle

De film laat twee dagen zien uit het leven van de beroemde trompettist Miles Davis. We zien de jazzlegende ergens in de jaren zeventig, vele jaren nadat hij begon met muziek maken. Davis brengt z'n dagen door met cocaïne snuiven, sigaretten roken en het nuttigen van sterke drank. Zijn gedachten over een grote comeback en zijn bespiegelingen over z'n leven worden plots onderbroken door de jonge Rolling Stonereporter Dave Brill die een artikel wil schrijven over Miles.

Ascenseur pour l'échafaud

Aanvang 21:30 | met muzikale inleiding van Ellister van der Molen

Frankrijk | 1958 | Louis Malle

Met o.a. Jeanne Moreau, Maurice Ronet, Georges Poujouly, Lino Ventura en Yori Bertin.

Franse neo noir speelfilm waarvan meer mensen de muziek hebben gehoord dan de beelden hebben gezien. Naar een scenario van Malle en Roger Nimier, gebaseerd op een roman van Noël Calef. Vooral bekend geworden door de melancholische muziek, die jazztrompettist Miles Davis ervoor maakte. Davis nam op 4 en 5 december 1957 alle nummers voor de film op, geïmproviseerd op een gelijke manier zoals ook Kind of blue tot stand kwam.

Kom kijken en luisteren in het Torckpark. Bestel je tickets bij het Heerenstraattheater en kijk voor de locatie op Google Maps

<agenda>