Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

In 2016 organiseren Jazz In Wageningen en Loburg-Live een serie concerten op donderdag-avond. Onze eigen Jasper Somsen nodigt op 7 donderdagavonden de beste jazz-musici uit Nederland uit om op het podium een muzikale uitdaging aan te gaan. Van 20.30-22.00u. Entree is gratis dus mooier kan het bijna niet. 

 

Jasper Somsen

Jasper is behalve programmeur van Jazz in Wageningen vooral contrabassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek contrabas aan de conservatoria in Utrecht en Amsterdam. Hij speelde al met veel beroemde musici zoals Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman.

Met zijn eigen Jasper Somsen Group bracht hij twee prachtige albums uit en hij werkte mee aan meer dan 20 albums in zowel jazz, klassieke als filmmuziek. Hij stond inmiddels op vele internationale podia en festivals.

Anton Goudsmit

 

Een musicus zo eigenzinnig en gepassioneerd als Anton Goudsmit is zeldzaam! Hij werd mede bekend door het succes van het Eric Vloeimans Quartet (jaren ’90) maar ontwikkelde zich rap en wordt nu gezien als één van de iconen van de Nederlandse jazz. Met de Ploctones was hij al eerder te horen in de serie van Jazz in Wageningen. In 2009 won hij de grootste Nederlandse jazzprijs: de Boy Edgar Prijs. 

 

 

Mete Erker 

 

Mete Erker is een van de meest originele saxofonisten van Nederland. Hij staat bekend om zijn eigen warme geluid en sterke drive. Zijn expressieve spel wordt gekenmerkt door een combinatie van rauwe energie en lyriek, geïnspireerd door de grote jazztenoren van de jaren ‘60. 

Mete Erker speelde met internationale grootheden als Peter Erskine, David Liebman, Dudu Ndiaye Rose en Winston Mankunku en hij draait al jaren mee in de top van de Nederlandse muziekscene. Zo speelde hij onder andere met Benjamin Herman, Jesse van Ruller, Eric Vloeimans, New Cool Collective, Zuco 103 en Beef.

Daarnaast is hij mede de drijvende kracht achter Estafest! en Artvark Saxophone Quartet en leidt hij het Mete Erker Trio.