Loburg-Live, Molenstraat 6, 6701 DM Wageningen, t (0317) 420 848, e info@loburg.com. Kijk voor de locatie op Google Maps.

 

<agenda>

Jasper Somsen Invites

Ook in 2020 organiseren Jazz in Wageningen en Loburg Live weer een serie jazzconcerten op donderdag avonden. Onder de titel "Jasper Somsen invites" nodigt bassist Jasper de beste Nederlandse jazz-muzikanten uit om live op het podium van Loburg samen te spelen. Deze concerten beginnen om 20.30u en zijn rond 22.30u afgelopen. De toegang is helemaal gratis en u denkt misschien "waar doen ze het toch van bij Jazz in Wageningen?". Nou wij doen het van de gulle bijdragen van sponsors, vrienden en vrijwilligers. En op deze avonden kunt u uw vrijwillige (!) bijdrage kwijt in een champagnekoeler op een pootje die ergens bij de uitgang staat.

Jasper Somsen

Jasper is bassist en componist. Hij studeerde jazz en klassiek aan de conservatoria van Utrecht en Amsterdam. Hij speelt op vele internationale podia en met veel beroemde muzikanten waaronder bijvoorbeeld Joey Calderazzo, Enrico Pieranunzi, Bob Sheppard, Gabriele Mirabassi, John Engels, Toon Roos, Jeroen van Vliet, Yuri Honing, Rita Reys, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nancy Marano en Lori Lieberman. Hij maakte prachtige albums met zijn Jasper Somsen Group en speelde op meer dan 20 albums in jazz, klassieke muziek of filmmuziek. De laatste albums die hij maakte waren met de Amerikaanse pianiste Lynne Arriale en drummer E.J. Strickland. Hou 'm in de gaten!

Bart van Lier

In 1968 begon Bart van Lier met zijn freelance werkzaamheden voor radio, televisie en de platenindustrie. Tot voorkort was Bart werkzaam als trombonist bij het Metropole Orkest. Verder trad hij op met Peter Herbolzheimer, Bart’s Bones, Nueva Manteca, Trio Bart van Lier en het Bart van Lier/Ilja Reyngoud Quintet. Naast zijn uitvoerende werkzaamheden is Bart een zeer gedreven docent. Zo doceerde hij aan de Folkwang Hochschule in Essen (DE), aan de conservatoria van Den Haag, Hilversum en het Conservatorium van Amsterdam. 

Rob van Kreeveld

Rob van Kreeveld, die al vroeg werd beïnvloed door Oscar Peterson, begon zijn professionele loopbaan in de rock-'n-roll met de Indorockgroep The Black Dynamites en ging daarmee in 1960 op tournee. In de periode 1963-1967 studeerde hij klassiek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. In dezelfde periode werd hij de vaste pianist van Paul van Vliet, en componeerde hij de toenmalig bekende liedjes "Veilig achterop bij vader op de fiets" en "Meisjes van dertien". Vanaf 1979 gaf hij les aan de allereerste Jazz afdelingen aan de conservatoria in Den Haag en Rotterdam. In de jazz werkte hij samen met onder anderen Stan Getz, Joe Lovano, Joe Pass, Woody Shaw, Philip Catherine, Toots Thielemans, Rita Reys, Ann Burton, Greetje Kauffeld, Denise Jannah en Gerrie van der Klei. 

Go back